Ar galima maudytis sergant?

“Ar galima maudytis sergant? Su mama dėl to net susipykome. Ji tvirtino, kad gripu persirgusio vaiko negalima savaitę maudyti, nes jis gali “atkristi”<Regina>

Neretai kyla klausimas, ar galima  maudytis sergant. Juk ne kartą esame girdėję, kad taip galima pagilinti ilgą, kad po maudynių sveikstama lėčiau. Tai gana plačiai paplitęs mitas, likęs dar nuo tų laikų, kai maudomasi buvo pirtyje.

Iš tiesų šiais laikais, kai beveik kiekviename name ar bute yra vonia, sergant ignoruoti maudymosi procedūrų neverta. Visų pirma tai – nehigieniška, antra oda, kaip ir kepenys bei inkstai, šalina toksinus, kurių sergant organizmas išskiria daugiau. Todėl jei nuo odos laiku nepašalinsite susikaupusių nešvarumų, organizmo valymas vyks lėčiau, tad ir sirgsite ilgiau.

Išėjus iš vonios, reikia saugotis skersvėjų, geriausia iš karto atsigulti į lovą.

Tiesa, maudytis pirtyje sergančiajam nerekomenduojama, ypač jei turite temperatūros. Beje, pirties malonumų reikėtų vengti dar 10 dienų po to, kai temperatūra nukrenta.

Įveikti peršalimą gali padėti eterinių aliejų vonia. Tam reikės 5 lašų lauro, 3 lašų varpinės levandos, 3 lašų imbiero eterinių aliejų.

Svarbu žinoti, kad tiesiai į vandenį eterinių aliejų geriau nelašinti, nes jie netirpsta vandenyje, todėl gali sukelti odos suerzinimą ir paraudimą. Prieš pilant eterinius aliejus į vonią, juos reikia ištirpinti tirpiklyje. Tai galima padaryti šaukšte medaus, saujoje jūros druskos, 100 ml pieno ar grietinėlės.