Amžius meilei ne kliūtis?

Per dešimtmečius nusistovėjo tokie stereotipai: vyresnis vyras, jaunesnė moteris. Ir ilgą laiką niekas nieko nenorėjo, o gal ir negalėjo keisti.

Yra gausybė teorijų, kodėl susiklostė tokia santykių struktūra ir vaidmenų pasiskirstymas. Vienos jų byloja, kad vyrai yra vizualai, todėl renkasi jaunesnes, sveikesnes moteris; moterys, savo ruožtu yra labiau emocionalios, todėl ieško vyro, turinčio gyvenimiškos patirties. Pasak kitų teorijų, vyresnis vyras moteriai gali pasiūlyti stabilumą, o ir moteris bręsta kur kas greičiau nei vyrai.

Nepaisant to, viskas ėmė keistis 1960 metais, seksualinės revoliucijos metu. Įtakojant populiariąjai kultūrai, tapo taip modernu vyresniai moteriai turėti jaunesnį vaikiną. Mokytojos JAV ėmė miegoti su savo mokiniais.

Mūsų dienomis nebekeliamas klausimas: ar vyras, susitikinėdamas su vyresne moterimi, elgiasi deramai, ar tai smagu, seksualu ir panašiai. Tikrasis klausimas – ar ši mada praeis, gal viskas ir vėl sugrįš į senas vėžes – vyresnis vyras, jaunesnė moteris? Atsakymas paprastas: jauna moteris yra 18 – 25 metų, vyresnė moteris – 33 – 45 metų amžiaus. Visos jaunesnės nei 18 metų jau yra nusikaltimas, vyresnės nei 45 – per daug primintų mamą.

Kurią pasirinkti – vyresnę ar jaunesnę moterį? Yra 6 kriterijai, kuriuos reiktų apsvarstyti.

Kūnas

Faktas kaip blynas – jaunesnės moters kūnas yra patrauklesnis. Tokiame amžiuje vis dar greita medžiagų apykaita, veido dar neišvagojusios „streso linijos“, oda pilna kolageno, elastinga. Kad ir kaip ten bebūtų, nereikia visiškai nuvertinti vyresnių moterų. Kai kurios turi „gražias“ sąskaitas banke ir gali susimokėti už asmeninį trenerį ar botokso injekcijas. Nors daugelis vyrų pašaipiai žiūrį į bet kokias plastines operacijas, vis dėlto mes įžengiame į erą, kurioje žmonės gali pagerinti savo išvaizdą jos nekeisdamas. Bet kokiu atveju, jaunesnė mergina gali išgerti keletą skardinių alaus užkąsdama traškučiais ir nesibaiminti, kad viskas rytoj kabės jai ant sėdimosios.

Laimėtoja: Jaunesnė moteris.

Seksas

Tiesa yra tokia, kad daugelis jaunų merginų nėra pornožvaigždės ir neturi tiek daug patirties. Nekaltybė skamba puikiai iki to momento, kai supranti, kokia nervinga mergaitė tampa lovoje. Žinoma, jaunesnė moteris turės daugiau energijos nei vyresnė, be to, kai mokai jauną merginą naujų pozų, ji visuomet mano, kad esi geresnis nei iš tiesų, nes ji neturi su kuo palyginti. Visai priešingai yra su vyresne moterimi – ji žino ko nori, labiau savimi pasitiki ir dažniau lovoje elgiasi nenuspėjamai.

Laimėtoja: Vyresnė moteris.

Pajamos

Jaunesnės moterys dar neturi didelių karjeros perspektyvų. Dauguma jų studijuoja, dirba aptarnavimo sferoje. Striptizo šokėjos gal ir turėtų pinigų, bet čia jau kita problema. Vyresnio amžiaus moterys džiaugsis galėdamos pakalbėti apie karjeros aukštumas ir buvusius nuopolius. Be to, vardan lyčių lygybės jos apmokės keletą restorano sąskaitų bei kartais nustebins netikėtomis dovanomis.

Laimėtoja: Vyresnė moteris.

Santykių bagažas

Moteris, kuriai trisdešimt ar daugiau, turi daug patirties ir atsimena visus vyrus, kurie su ja blogai elgėsi. Deja, tai reiškia, kad naujasis jaunikis atsakys už visas buvusiųjų ydas bei turės įrodyti, kad jis nėra toks pašlemėkas. Spaudimas išties didžiulis. Jaunos merginos – balti lapai. Viskas, ką reikia padaryti vyrui – įrodyti, kad jis yra geresnis už „pirmąją meilę“. Tačiau nereikėtų aklai pasitikėti ir „jaunąją dama“, nes tik pajutus, jog nebėra dėl ko stengtis, ji gali viską mesti ir iškurnėti paskui savo jogos mokytoją į Belizą.

Laimėtoja: Jaunesnė moteris

Atradimo faktorius

Vaikino draugai, sužinoję, jog jis susitikinėja su 10 metų jaunesne moterimi, neišvengiamai klaus: „Apie ką, po velniais, jūs kalbėsitės?“ Bet šiuolaikinis informacijos pasiekiamumas ir internetas suteikia visas galimybes neatsilikti nuo mados, muzikos ir naujausių tendencijų. Be to, jaunos merginos yra įpratusios sekti madas ir muziką, todėl, nespėjus nė mirktelėti, vyras bus atnaujintas: jo drabužiai, muzika, stilius ir net kalbėsena – viskas įgaus visai kitas spalvas.

Laimėtoja: Jaunesnė moteris.

Jėgos pasidalinimas

Jaunesnė moteris rūpinasi vyru savo gyvenime ir dažniausiai jis yra jos „šeimininkas“. Dauguma vyresnių vienišų moterų yra karjeristės. Darbe jos mėgsta vadovauti ir greičiausiai užima svarbias pareigas. Todėl tikėtina, kad vadovaus jos ir gyvenime.

Laimėtoja: Jaunesnė moteris.

Taigi, daugeliu atveju jaunesnė moteris yra geresnė išeitis, tačiau nereikia nuvertinti ir vyresnio amžiaus moterų – iš jų tikrai galima daug ko pasimokyti.

Parengta pagal askmen.com