9 netikėti faktai apie patrauklumą

Norite tikėkite, norite ne, tačiau tiek vyrų, tiek moterų patrauklumas gali priklausyti nuo, iš pirmo žvilgsnio atrodytų, visiškų smulkmenų. Mėgstami kvepalai, raudona palaidinė, pusryčiams suvalgytas sumuštinis su česnakiniu sviestu – ir padidinsite savo šansus atrodyti patrauklesniu!

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt siūlo susipažinti su keletu įdomių tyrimų apie vyrų ir moterų patrauklumą.

Tėvų amžius lemia patrauklumą? Ar kada nors susimąstėte, kodėl vienus žmones traukia kur kas už juos vyresni partneriai, o kitus – jaunesni ar panašaus amžiaus priešingos lyties atstovai? Pasirodo, su tuo gali būti susijęs tėvų amžius. Šv. Andriaus universiteto (Škotija) mokslininkai atlikę tyrimą išsiaiškino, kad tiems, kuriuos tėvai gimdė būdami trisdešimties metų ar vyresni, vyresnio amžiaus potencialūs partneriai atrodo patrauklesni.

Tai reiškia, kad merginos, kurių tėvai susilaukė vyresniame amžiuje, labiau tikėtina ilgalaikiams santykiams rinksis vyresnius už save partnerius. Panašiai yra ir su vyrais – labiau tikėtina, kad vaikinai, kurių mamos susilaukė būdamos trisdešimties ar vyresnės, susižavės ir užmegs ilgalaikius santykius su vyresnio amžiaus moterimi.

Ar tai meilė sklando ore? Na, tai tik prakaitas… Vyrai gali atrodyti patrauklesni dėl su prakaitu išsiskiriančios cheminės medžiagos androstendiono. Pasak Berklio universiteto (JAV) mokslininkų, po 15 minučių minėta medžiaga sukelia didesnį dailiosios lyties susidomėjimą. Ši susižavėjimo akimirka gali trukti iki valandos. Deja, nėra atrasta ryšio tarp įsimylėjimo ir androstendiono. Taigi jei trumpalaikis susižavėjimas jūsų netenkina, turėsite imtis papildomų priemonių, kaip priversti ją pamesti dėl jūsų galvą.

Esate stambi? Laikykite jį alkaną! Ar patiksite vaikinui, gali priklausyti nuo to, kada jis paskutinį kartą valgė. Taip tikina mokslininkai Martinas Tovee ir Viren Svamis. Vieno tyrimo metu valgyklose savanoriams vyrams buvo parodytos skirtingų moterų nuotraukos ir paprašyta įvertinti jų figūras. Rezultatai parodė, kad alkaniems vyrams kur kas dažniau patikdavo apkūnesnės moterys, o ką tik pavalgę vyrai teikė pirmenybę liesesnėms merginoms. Įdomu tai, kad panašūs rezultatai išryškėjo tiriant vaikinus stresinėse situacijose – jaučiantys stresą vaikinai dažniau nurodo, kad jiems patinka stambesnės merginos.

Kūno kalba atkreipia vyrų dėmesį. Kalbėkite, kalbėkite, kalbėkite! Ar žinojote, kad vidutiniškai patraukli moteris sėdėdama vieniša prie baro per valanda gali būti įvertinama iki keturių vyrų – bent jau taip rodo Misūrio universitete atlikti tyrimai (JAV). Tyrėjai tikina, kad vyrų dėmesį daugiausia atkreipia kūno kalba – šypsena, antakių pakėlimas, nepertraukiamas žvilgsnis, žaidimas plaukais, kaklo glostymas, ir kiti panašūs ženklai. Tik tuomet, kai moteris kūno kalba duoda kokį nors ženklą, vyras žengia žingsnį. Taigi net labai patraukli moteris, kuri nenaudoja kūno kalbos, gali likti viena prie baro visą vakarą ir vyrams atrodyti ne tokia geidžiama kaip ta, kuri moka naudotis kūno kalba.

Dėvėkite raudonų atspalvių drabužius. Jei esate vieniša, gerai pagalvokite, kokios spalvos suknelę rengtis einant į naktinį klubą. Ročesterio universiteto mokslininkų tyrimas atskleidė, kad raudonos spalvos atspalvių drabužius dėvinčios moterys padidina savo šansus būti pakviestos į pasimatymą. Priežastis paprasta – tiesiog raudona spalva vyrams asocijuojasi su seksualumu ir vaisingumu. Pasinaudokite šia taisykle ir ieškodamos meilės internete. Gali būti, kad priešingos lyties atstovams atrodysite seksualesnės, jei viešinsite nuotraukas, kuriose esate su raudonais drabužiais, net jei tai ir nebus suknelė su didele iškirpte ar kiti seksualūs drabužiai.

Pasirikite tinkamus kvepalus. Duok pauostyt savo mėgstamiausių kvepalų ir aš pasakysiu, kas tu! Iš tiesų jūsų kvepalai daug ką gali pasakyti apie jus. Vokietijoje atliktas tyrimas parodė, kad partneris iš pasirinktų kvepalų nesąmoningai gali spręsti apie jūsų unikalų genofondą. Paaiškėjo, kad žmonės, kurie turi panašius genų variantus, atsakingus už imuninę sistemą, dažnai renkasi panašius kvapus. Kitas Čekijoje atliktas tyrimas atskleidė, kad žmogaus prakaitas, sumaišytas su jo mėgstamais kvepalais, kur kas labiau traukia priešingos lyties atstovus nei prakaitas, sumaišytas su kitais kvepalais. Taigi rinkitės tuos kvepalus, kurie jums iš tiesų patinka!

Valgykite česnakus! Tai netikėta, tačiau valgydami česnakus galite atrodyti patrauklesni. Kaip? Čekijoje buvo atliktas tyrimas, kurio metu savanoriai visą savaitę valgė česnakų skonio kreminį sūrį, o kitą savaitę ant duonos tepė natūralaus skonio kreminį sūrį. Abi savaites tiriamieji pažastyse nešiojo specialias pagalvėles, kurios sugerdavo jų prakaitą ir padėjo ištirti kvapo pokyčius. Mėginta išsiaiškinti, kurią savaitę prakaito kvapas buvo malonesnis priešingos lyties atstovams. Įdomu? Žinoma, kad pirmosios, kai savanoriai valgė česnako skonio kreminį sūrį! Mokslininkai mano, kad taip yra todėl, kad česnakas yra vienas iš geriausių antioksidantų, gerina medžiagų apykaitą ir kūno kvapą.

Koks balsas vilioja vyrus? Greičiausiai reta moteris nutuokia, kad jos patrauklumas priklauso ir nuo balso tono, kai ji flirtuoja vyriškiu, kuriam jaučia simpatiją. Makmasterio universiteto (Kanada) tyrėjai aptiko, kad vyrai, dalyvavę tyrime, patrauklesnėmis laikė tas moteris, kurių balsas buvo švelnesnis, aukštesnis balso tonas. Pagalvokite apie tai flirtuodamos!

Kas parodė iniciatyvą? Sakoma, visada vienas santykiuose myli labiau. Turbūt panašiai galvoja ir Šiaurės vakarų universiteto (JAV) mokslininkai. Jų tyrimas atskleidė, kad nesvarbu, vyras ar moteris žengė pirmąjį žingsnį užmegzdamas santykius, tas kuris tai padarė, bus labiau suinteresuotas santykiais ir greičiausiai mažiau nei partneris pastebės kito trūkumus.