7 sėkmingos poros įpročiai

Norint išsaugoti sėkmingus intymius santykius poroje, reikia stiprybės, pasiryžimo ir, žinoma, meilės. Dažnai mūsų romantiniai įsitikinimai yra paremti pasakomis, o tikrame gyvenime „ilgai ir laimingai“ nėra pasiekiamas vieną kartą įveikus kliūtį – tai nuolatinis darbas. Jei esate pasiryžę dirbti dėl savojo „ilgai ir laimingai“, derėtų įsisavinti šiuos įpročius:

Įprotis Nr. 1 – stenkitės patenkinti vienas kitą.

Šis įprotis atrodo labai paprastas ir savaime suprantamas. Tačiau, dažnai įsisukę į kasdienybę , mes pamirštame užduoti sau šį paprastą klausimą: „ar mano elgesys mano partneriui teikia džiaugsmą?“. Abu sudarykite po du sąrašus: viename surašykite, kokie partnerio veiksmai jus džiugina, kokie liūdina. Apsikeiskite šiais sąrašais, tada tiksliai žinosite ką daryti, o ko ne. Daugiau jokių spėlionių!

Įprotis Nr. 2 – susikurkite savo romantiškus ritualus.

Mes įsimylime per bendravimo ritualus, tokius kaip romantiškos vakarienės, ilgi pokalbiai, pasivaikščiojimai ar pasivažinėjimai, apsikeitimai dovanomis ir kasdieniniai pokalbiai telefonu. Kai įsimylime, santykiai tampa viso ko centru ir kasdienybė lieka antrame plane. Tačiau anksčiau ar vėliau ši situacija apvirsta aukštyn kojomis. Darbas, namai, šeima ir draugai reikalauja daugiau dėmesio nei tarpusavio santykiai ir aistra pradeda blėsti.

Atitrūkite nuo rutinos ir grąžinkite į santykius ritualus. Vietos kiurksojimo prie televizoriaus, išeikite pasivaikščioti, nustatykite konkrečią dieną, skirtą tik judviem ir neleiskite niekam terptis į šį jūsų laiką. Atsiminkite, kad savo laiką jūs investuojate į darnius tarpusavio santykius.

Įprotis Nr. 3 – sukurkite erdve nuoširdumui.

Pasitikėjimas vienas kitu yra labai svarbus. Bendraudami sukurkite tokią aplinką, kurioje jūs galėtumėte jaustis saugūs ir drąsiai išsakytumėte vienas kitam visus savo rūpesčius, problemas ar lūkesčius. Nuoširdžiai išklausykite vienas kito, paguoskite ar patarkite. Nesmerkite, o bandykite suprasti.

Kasdien skirkite laiko pakalbėti su partneriu apie tai, kaip praėjo jūsų diena. Kas gero ar blogo nutiko. Jūs ne tik pajusite palengvėjimą išsikalbėję, bet ir jausitės vienas kitam daug artimesni.

Įprotis Nr. 4 – spręsdami krizes ir konfliktus, dirbkite išvien.

Dažnai konfliktai poroje kyla dėl to, kad sprendimai priimami neišklausius partnerio nuomonės. Todėl labai svarbu, prieš priimant reikšmingą jums abiem sprendimą, išklausyti abiejų nuomonių. Jei nesugebate kalbėtis vienas kito nepertraukdami, galite išmėginti „kalbėtoją“. „Kalbėtojas“ yra bet koks jūsų pasirinktas objektas, suteikiantis teisę kalbėti tik tam, kuris jį tuo metu laiko rankose. Pabaigę savo mintį perduokite „kalbėtoją“ partneriui ir lygiai taip pat išklausykite jo nuomonės nepertraukdami. Tik abiem išsakius visas savo mintis ar abejones, galite drauge priimti sprendimą.

Įprotis Nr. 5 – žiūrėkite vienas į kitą, o ne pro šalį.

Atlikdami namų ruošos darbus prasilenkiate su savo partneriu. Ar stabtelėjote ir jį pabučiavote, apsikabinote ar bent nusišypsojote? Jei ne – jūs žvelgiate pro šalį. Tai reiškia, kad jūsų partneris jums nėra prioritetas numeris vienas. Labai svarbu, kad net užsiimdami kasdiene veikla nepamirštumėte, kad jūsų partneris jums yra pats svarbiausias, todėl džiuginkite vienas kitą šiais menkais ir tuo pačiu jūsų santykiams labai reikšmingais gestais.

Įprotis Nr. 6 – numatykite laiką seksui.

Norite pagerinti savo seksualinį gyvenimą? Visų pirma, skirkite tam laiko! Gal ir neskamba romantiškai, tačiau tai yra daug veiksmingiau nei laukti „magiško momento“ ar „tinkamos nuotaikos“. Iš ryto susitarkite, kad vakare mylėsitės. Visą dieną vienas kitam apie tai priminkite, pateikite gundančių pasiūlymų vakarui. Atėjus vakarui, jausitės taip, lyg įžanga būtų trukus visą dieną, o seksas jums atrodys kaip ilgai lauktas apdovanojimas.

Įprotis Nr. 7 – įprasminkite savo santykius.

Pamąstykite, be pasilinksminimų, ką dar norėtumėte kartu nuveikti per ateinančius 40 metų? Mes visi trokštame prasmingo gyvenimo. Jūs galite praturtinti savo santykius prasmingai patyrimais. Labai svarbu turėti panašias gyvenimo filosofijas ir bendrą gyvenimo tikslą. Tik drauge dvasiškai tobulėdami, kartu augdami kaip asmenybės jūs turėsite prasmingus santykius.

Išsiugdę šiuos įpročius, nuolatos ir be perstojo jų laikydamiesi, jūs pasieksite darnius kasdienius, ilgalaikius santykius. Tai tikrai paprasta – išdrįskite pabandyti!