7 priežastys, kodėl vyrams patinka moterys be makiažo

Kiekviena moteris nori būti patraukli, todėl prieš pirmąjį pasimatymą skiria daug dėmesio savo išvaizdai. Gražios suknelės, makiažas, brangūs kvepalai… Ar viso to tikrai reikia? Pateikiame 7 priežastis, kodėl vyrai pirmenybę teikia moterims be makiažo.

1. Atrodo natūraliai. Ar žinote, kad kai kurie tyrimai rodo, kad apie 75% vyrų teikia pirmenybę moterims be makiažo? Patikėkite, labai mažai šansų, kad kuris nors vyras pastebės jūsų mažus defektus, kuriuos, jūsų manymu, jūs turite. Vyrai greičiau įvertins „bendrą vaizdą“ ir jei pasitikite savimi bei esate įdomios, tikrai atrodysite patrauklios. Taigi jūs dažotės tam, kad jūsų veidas būtų gražesnis, tačiau vertindamas bendrą vaizdą jis detalių greičiausiai net nepastebės.

2. Sutaupo laiko. Juk žinote, kad 30 metų moteris ruošiasi pasimatymui apie valandą, o apie 20 minučių skiria makiažui. Tai visai neatrodo daug, nebent esate vyras. Vyrai ruošdamiesi į pasimatymą paprastai netrunka ilgiau nei 30 minučių, o kai kurie ir 30 sekundžių. Kur problema? Jei jis negalvoja apie rimtus santykius su jumis, problemos nėra. Tačiau įsivaizduokite, kad kartu gyvensite ir jis pakvies jus vakarienės. Jūs ruošitės valandą, o jis apsisuks daugiausia per pusvalandį. Na, galbūt likusį pusvalandį jis galės atsidaryt butelį alaus ir pasėdėt prie televizoriaus ir dėl to turėtų klausytis jūsų priekaištų… Tačiau jei sutaupytumėt 20 minučių makiažui, pasiruoštumėte maždaug per tą patį laiką.

3. Jiems nereikia atsakyti į klausimą „kaip aš atrodau“. Pripažinkite, didžioji dauguma moterų (jei ne visos) pasidažiusios ir išsipusčiusios klausia savo vyrų apie savo išvaizdą. Žinoma, jos tikisi sulaukti tik vieno atsakymo. Patikėkite, vyrams labai nepatinka ne tik šis klausimas, bet ir prievolė atsakyti taip, kaip jo moteris tikisi. Štai kodėl jis tikisi, kad jūs pamiršite pasidažyti ir jam neteks atsakinėti į tuos kvailus klausimus.

4. Logikos trūkumas. Vyrai pratę visose situacijose vadovautis logika. Kai jie žiūri į arbatos puodelį ir šalia padėtą šokoladą, jie mato, kaip šokoladas lydosi nuo karštos arbatos. Kai moteris žiūri į arbatos puodelį ir šokoladą, ji mato tiesiog arbatos puodelį ir šokoladą. Tiesa ta, kad moterys iš pradžių dažosi tam, kad atrodytų vyresnės, vėliau jos dažosi tam, kad atrodytų jaunesnės. Juk tai nelogiška, o nelogiški veiksmai vyrus tiesiog erzina.

5. Nesidažančioms moterims mažiau laiko tenka praleisti parduotuvėse. Dažytis reiškia pirkti makiažą. Pirkti makiažą reiškia ilgai rinktis kosmetikos priemones parduotuvėse. Vyrui, kuris nė nesupranta, ar jūs šiandien naudojote skaistalus, tai atrodo absurdas. Nenuostabu, kad 20% porų barnių kyla apsipirkinėjant. O ką jau kalbėti apie makiažui išleistus pinigus.

6. Pašalinis efektas. Moterys, kurios negali be makiažo pasirodyti jokiai gyvai būtybei, keistai elgiasi. Pavyzdžiui, jei nespėja atsikelti anksčiau už jus, šoka iš lovos ir bėga į vonią.

7. Mažiau intymumo. Patikėkite, nepasidažiusią moterį bučiuoti daug maloniau nei valgyti lūpdažius ir skaistalus.