5 tiesos apie meilę, kurias turite pamiršti, jei norite susirasti antrąją pusę

Tikriausiai jums teko girdėti ne vieną patarimą apie meilę. Net jei daugelyje jų yra nemažai tiesos, visgi kartais geriau pamiršti viską, kas sakoma apie ilgalaikius santykius, ir skirti daugiau laiko antrosios pusės paieškoms.

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 5 frazes apie meilę, kurias verčiau išbraukti iš savo žodyno, jei norite greičiau sukurti ilgalaikius santykius.

1. Jis nėra man skirtas. Nors kartais tai gali būti tiesa, nereikėtų tuo pateisinti visų nepavykusių santykių ar neužsimezgusių pažinčių. Įsivaizduokite, kad teatre jus užkalbino simpatiškas vyras, tačiau atsisveikindamas jis nepaprašė jūsų telefono numerio. Kadangi jūs taip pat neišdrįsote to padaryti, pateisinote savo kuklumą tuo, kad jis greičiausiai – ne jums skirtas.

Tiesa ta, kad po panašiais pasiteisinimais paprastai slepiasi bejėgiškumo jausmas. Juk kur kas lengviau galvoti, kad yra didesnė jėga, kuri sprendžia, su kuo jums būti ir su kuo ne. Tačiau nepamirškite, kad iš tikrųjų viskas priklauso tik nuo jūsų, todėl jei sutiko simpatišką vyrą, nebijokite pakviesti jo kavos. Juk kur kas geriau sulaukti neigiamo atsakymo nei kas vakarą galvoti, o kas jeigu…

2. Kartais santykiai paprasčiausiai nesiklosto. Dažnai santykiai nutrūksta tuomet, kai vienas iš partnerių nebemato prasmės stengtis. Jei leisite sau tikėti, kad kartais santykiai gali tiesiog nesiklostyti, nustosite stengtis. Tai dar vienas pavyzdys, kai manoma, kad likimas ar kas nors kitas yra atsakingas už jūsų santykius, bet ne jūs patys. Tačiau bet kokie santykiai turi ateitį tol, kol abiem partneriam jie yra prioritetas.

Gebėjimas sukurti ilgalaikius santykius nėra įgimtas – to galima nuolat mokytis ir tai reikėtų daryti. Nemanykite, kad visada viskas turėtų klostytis savaime. Išmokite dalintis meile ir tapsite kur kas laimingesni!

3. Nereikia laukti princo ant balto žirgo. Ar kam nors bus nuo to geriau, jei taip pesimistiškai galvosite? Verčiau drąsiai svajokite apie tokį išrinktąjį, kokio iš tiesų trokštate. Žinoma, vien svajonių nepakanka, kad jus aplankytų sėkmė. Tačiau kam save saugoti nuo to, ko iš tiesų geidžiate? Juk gali būti, kad jei nusiteiksite, kad negalite turėti to, ko norite, sutikusi savo svajonių vyrą nesistengsite užmegzti pažinties tik dėl tokių pesimistinių nuostatų.

4. Ilgalaikiai santykiai – tai sunkus darbas. Manymas, kad ilgalaikiai santykiai yra tik sunkus darbas, gali ilgam atbaidyti nuo noro kurti rimtus santykius. Žinoma, reikia įdėti nemažai pastangų, jei norite sukurti harmoningus santykius. Tačiau jei nuolat galvosite tik apie tai, kaip sunkiai jūs turite stengtis, bus nelengva mėgautis santykių teikiamais malonumais. Argi ne puiku, kai iškilus problemoms galite atsiremti į partnerį? Argi jaučiatės ne puikiai, kai jis jums prisipažįsta mylįs? Galvokite apie tai, kiek daug džiaugsmo santykiai jums suteiks.

5. Meilė ateina tada, kai mažiausiai to tikiesi. Na, jei žinotumėte, kada ir kas jūsų gyvenime įvyks, gyvenimas tikriausiai nebetektų prasmės. Nepaisant to, juk vis tiek stengiatės gauti geresnį darbą ir tobulėti, tad kodėl turėtumėte elgtis kitaip kitose gyvenimo srityse? Net jei iš tiesų meilė ateina tada, kai mažiausiai to tikitės, dar nereiškia, kad neturite ieškoti antrosios pusės ir stengtis sukurti naujus santykius.