5 priežastys pirmiausia pasirūpinti asmeniniu gyvenimu, o ne karjera

Turbūt visi mes svajojame gyvenime pasiekti viską: karjeros aukštumų, surasti mylimą žmogų ir su juo sukurti idealią šeimą bei turėti vaikų. Tačiau nuo ko pradėti? Pirmiau karjera ir tik po to asmeninis gyvenimas? O gal artimas žmogus šalia kaip tik skatina tobulėti profesinėje veikloje?

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia penkias priežastis, kodėl pirmiausia tyrėtumėte pasirūpinti savo širdies reikalais ir tik tada karjera.

1. Santykiai karjerai netrukdo, o štai pasimatymai – trukdo. Darbui trukdo ne patys santykiai, o pasimatymai, po darbo ilgai trunkantys susitikimai, dažni skambučiai, atitraukiantys dėmesį nuo darbo. Visa tai atima tikrai daug laiko santykių pradžioje ir trukdo susikoncentruoti į karjerą. Tačiau jei jūs jau turite širdies draugę, su kuria kuriate gyvenimą kartu, o vėjavaikiški pasimatymai liko tik jūsų prisiminimuose, grėsmė karjerai smarkiai sumažėja. Priešingai – jūs galite džiaugtis žmogumi, kuris jus palaiko ir skatina siekti savo tikslų.

2. Būti kūrybingu ir gyventi su mylimu žmogumi yra geriau nei būti kūrybingu ir gyventi vienam. Įsivaizduokite, kad dirbate prie labai svarbaus projekto, nuo kurio sėkmės priklauso ir jūsų karjera. Žinoma, jūs visas esate įsitraukęs į šį projektą, net parsinešate darbo į namus. Ir staiga jūs susiduriate su idėjų trūkumu, jūs nebežinote, ką toliau daryti ir kaip judėti į priekį. Jei šalia jūsų yra antroji pusė, kuri jus bent trumpam atitrauktų nuo darbų ir įkvėptų naujoms idėjoms, neabejotinai tai galėtų padėti pajudėti iš nevilties taško ir galbūt net gauti paaukštinimą.

3. Santuoka padeda siekti tikslų. Tikriausiai pritarsite, kad kartu ko nors pasiekti yra kur kas lengviau nei vienam. Harmoninga santuoka remiasi tvirtos partnerystės principu, tad jūs su sutuoktiniu esate komanda, palaikantys vienas kitą ir siekiantys bendrų tikslų. Jei vienas iš tokių tikslų yra įgyvendinti svajones profesinėje srityje, pasiekti tai bus lengviau, jei jausite partnerio palaikymą. Paprastai poros, kurios įsivaizduoja, kad karjera yra neatsiejama jų šeimos gyvenimo dalis, anksčiau ar vėliau tai pasiekia.

Manote, kad auginant vaikus neįmanoma pasiekti karjeros? Ar tikrai nepažįstate nė vieno žmogaus, kuris puikiai geba derinti darbą su tėvų susirinkimais mokykloje? Kartais tiesiog būna ne per mažai galimybių, o per mažai noro.

4. Ir turte, ir skurde… Šie žodžiai santuokos įžaduose yra labai svarbūs. Net jei jums darbe kažkas nepasisekė, galite pagalvoti apie tai, kad namuose jūsų laukia mylima šeima, o tai, žinoma, yra svarbiau nei pinigai. Tokios ir panašios mintys padės atsikratyti streso, o tuomet galėsite su naujomis jėgomis grįžti prie darbų ir pasiekti pačių geriausių rezultatų!

5. Vėliau gali būti tiesiog per vėlu. Jei rinksitės pirmiausia padaryti karjerą, vieną dieną galite suprasti, kad šeimai paprasčiausiai esate per seni. Kol darbe pasieksite viską, apie ką svajojate, jums jau gali būti 45 ar 50 metų. Ar tikrai manote, kad tuomet bus pats laikas kurti šeimą? Galų gale meilė neateina tada, kai jūs to panorite, tad pražiopsojus šansą jo gali ir nebeatsirasti.