5 mitai apie vyrus

Vis dar galima išgirsti gausybę keistų mitų apie vyrus. Vyrai nemėgsta saldumynų ir viską žino apie seksą – tai tik keletas jų. Ar vis dar tikite tokiais mitais? Atėjo metas šiuos (ir kitus) stereotipus apie vyrus paneigti!

Rimtų pažinčių svetainė DatniPora.lt paneigia 5 populiariausius mitus apie vyrus.

Mitas: tikras vyras yra fiziškai stiprus ir drąsus. Daugelis vyrų geba realiai įvertinti savo fizinį pajėgumą. Kai kuriems jų yra ganėtinai svarbu būti fiziškai stipriems, nes tai asocijuojasi su galimybe laimėti kovoje prieš konkurentą. Tačiau merginos dažnai vadovaujasi visai kitais kriterijais…

Tiesa: taip, galbūt stiprybė ir yra neatsiejama nuo vyriškumo įvaizdžio, tačiau moters širdį užkariausite tikrai ne fizine jėga. Būti stipriam psichologiškai, dvasiškai, emociškai – štai, kaip iš tiesų išreiškiamas vyriškumas.

Mitas: tikras vyras nevalgo saldumynų – verčiau jam pasiūlykite mėsos. Ar niekada neteko girdėti, kad mėgavimasis saldumynais – tai moterų privilegija? Galbūt kai kurie vyrai kartais atsisako saldumynų ne dėl to, kad jų nenorėtų, o būtent dėl šio mito.

Tiesa: žinoma, kad tai, ką žmogus mėgsta valgyti ir ko ne, visai nepriklauso nuo jo lyties. Visiems mums patinka skirtingi dalykai. Tą patį galima pasakyti ir apie valgymo įpročius. Patikėkite, yra tokių vyrų, kurie tiesiog dievina desertus.

Mitas: vyrai nėra emocionalūs, todėl jiems sunku reikšti jausmus. Pavyzdžiui, prisipažinti mylint ar pasakyti komplimentą. Šiuo mitu tikinčios moterys kaip natūralų dalyką priima tai, kad iš mylimojo retai girdi romantiškus žodžius.

Tiesa: nors per pastaruosius keliasdešimt metų požiūris pradėjo keistis, vis dar gali pasitaikyti atvejų, kai tėvai berniuką moko nereikšti emocijų, pavyzdžiui, neverkti, nes „tai nevyriška“.

Realybė tokia, kad vyrai yra ne ką mažiau emocionalūs nei moterys, net jei jie stengiasi to neparodyti.

Mitas: vyrai yra sekso ekspertai. Na, galbūt kai kurie jų norėtų, kad tai būtų tiesa, tačiau tikrai ne visada taip yra. Juk lovos reikalų žinovu ne gimstama, o tampama.

Tiesa: norint bet kurioje srityje turėti patirties, reikia nuo kažko pradėti ją kaupti. Taigi natūralu, kad ne visi vyrai yra sekso ekspertai, ir čia nėra nieko blogo. Juk ilgalaikiai harmoningi santykiai pagrįsti nuoširdžiais jausmais, tad kur kas maloniau kaupti šią patirtį kartu.

Mitas: vyro vertė priklauso nuo to, kiek jis uždirba. Visuomenės spaudimas materialiai išlaikyti šeimą ir padaryti karjerą skatina vyrus daugiausia dėmesio skirti darbui, o ne dvasiniams dalykams ir bendravimui, nors galbūt kai kurie jų norėtų visai ko kito.

Tiesa: tiesa tokia, kad per didelis dėmesys karjerai ir siekis uždirbti kuo daugiau pinigų kartais gali pakišti koją santykiams. Atsiminkite, kad jokie pinigai neatstos šeimos, o vaikams kur kas labiau reikia tėvų meilės nei naujos lėlės ar naujo konstruktoriaus.