10 kvailų tyrimų apie seksą ir santykius

Mokslinės bendruomenės nariai dažnai platina įvairius tyrimus, susijusius su seksu ir santykiais. Tačiau dažniausiai tokie straipsniai ir jų aprašomi tyrimai tėra tuščiažodžiavimas. Dažnai lieka neaišku, ar jie iš tiesų kada nors buvo atlikti, ar tiesiog sugalvoti ir aprašyti. Tiesa ta, kad tie tyrimai neišgalvoti. Jiems vykdyti išleidžiamos didelės pinigų sumos, tačiau klausimas: kam jie reikalingi, jei ir taip jų rezultatai akivaizdūs net ir vaikui, lieka neatsakytas. Pateikiame kvailiausių tyrimų apie seksą ir santykius dešimtuką.

1. Tyrimas: bendraudami su moterimis vyrai kvailėja.

Radboudo universiteto Nyderlanduose mokslininkai nustatė, kad vyrams sunkiau sekasi atlikti kognityvinio tipo užduotis po pabendravimus su priešingos lyties atstove.

Kodėl tyrimas kvailas? Ar iš tiesų kažkam reikėjo mokėti pinigus už tai, kad sužinotume, jog pabendravę su moterimis vyrai susijaudina ir negali susikaupti?

2. Tyrimas: „Twitter“ tinklo vartotojų santykiai trunka trumpiau.

Pažinčių portalas „OkCupid“ apklausė savo klientus ir išsiaiškino, kad „Twitter“ socialinio tinklo vartotojų santykiai trunka trumpiau nei tų, kurie šiuo socialiniu tinklu nesinaudoja.

Kodėl tyrimas kvailas? „OkCupid“ atstovas sakė: „Deja, mes negalime pasakyti, ar santykius nutraukia „Twitter“ naudotojai ar jų antrosios pusės“. Kam tada reikalingas toks tyrimas? Jis prieštarauja pats sau, nes iš tiesų neišaiškina, ar „Twitter“ naudotojų santykiai trunka trumpiau.

3. Tyrimas: patrauklūs vyrai turi ilgesnius bevardžius pirštus.

Pasak Ženevos universiteto Šveicarijoje mokslininkų, bevardžio piršto ilgis yra tiesiogiai susijęs su vyro patrauklumu.

Kodėl tyrimas kvailas? Tyrimas „nustatė“, kad kuo ilgesnis vyro bevardis pirštas, tuo jo veidas yra panašesnis į urvinio žmogaus, o moters pasąmonėje patrauklumas užkoduotas vadovaujantis pirmykščio žmogaus išvaizda. Antras teiginys nebuvo pagrįstas įrodymais ar kitais tyrimais. Tai kam reikėjo antro tyrimo, kuris nieko neįrodo?

4. Tyrimas: gražios moterys gali sukelti pavojų vyrų sveikatai.

Valensijos universiteto Ispanijoje mokslininkai nustatė, kad vyrui bendraujant su patraukia moterimi, jo organizme padaugėja streso hormonų. 84 savanorių grupė turėjo išspręsti „Sudoku“ galvosūkį, kai po kambarį vaikščiojo labai patraukli moteris.

Kodėl tyrimas kvailas? Taip ir neaišku, kokia moteris ten vaikščiojo ir kodėl tai yra svarbu? Ir taip aišku, kad vyrai sunkiai susikaupia ir gali atlikti tam tikrus darbus, kai greta jų yra patraukli moteris. Beje, kaip mokslininkai apskaičiavo streso hormonus savanorių organizmuose? Iš „Sudoku“ galvosūkio rezultatų?

5. Tyrimas: moterys į romantiškus santykius „įsipainioja“ netyčia ir nevalingai.

Virdžinijos ir Harvardo universiteto mokslininkai nustatė, kad moterys „Facebook“ tinkle gavusios dėmesio ir pamačiusios vyro profilio fotografijas „nevalingai“ pradeda su jais bendrauti.

Kodėl tyrimas kvailas? Ar tikrai reikia tyrimų, kad įrodytume, jog bendravimas socialiniuose tinkluose kartais tampa romantiškais santykiais? Ir kodėl moterys į juos įsitraukia „netyčia“ ir „nevalingai“? Joms rodomas susidomėjimas, taigi normalu, kad moterims patinka vyrų dėmesys.

6. Tyrimas: tėvų išsiskyrimas paveikia vaikų matematikos pažymius.

Viskonsino universiteto mokslininkai atliko tyrimą su savanoriais vaikais, kad išsiaiškintų, kaip tėvų skyrybos veikia jų matematikos pažymius. Tyrimas parodė, kad skyrybos šeimoje, matematikos pasiekimus veikia neigiamai.

Kodėl tyrimas kvailas? Niekas nesiginčija, kad tėvų skyrybos neigiamai veikia vaikus. Tačiau kodėl tai atsiliepia būtent matematikos rezultatams? Mokslininkai jokių paaiškinimų nepateikė.

7. Tyrimas: vedusios moterys nuobodžiauja daugiau nei vienišos moterys.

Stony Brook universiteto psichologė, tirianti porų santykius, atrado, kad vedusios moterys nuobodžiauja daugiau.

Kodėl tyrimas kvailas? Taip, santuoka dažnai nuobodi. Šeimyninis gyvenimas neišvengiamai tampa rutina, nes gyveni su vienu žmogumi, keliesi, eini į darbą, grįžti, vakarieniauji. Negi rutinai patvirtinti, reikia pasitelkti mokslininkus?

8. Tyrimas: romantinėse komedijose vaizduojami nerealūs santykiai.

Apklausoje, kurioje dalyvavo 1000 australų buvo sužinota, kad pusę respondentų yra paveikusios romantinės komedijos. 1 iš 4 australų pripažino, kad romantinėse komedijose vaizduojami santykiai yra nerealūs. Vienas iš pavyzdžių, herojės visuose filmuose gauna gėlių.

Kodėl tyrimas kvailas? Ar tikrai reikėjo tyrimo, kad sužinotume, jog visuose filmuose su Julia Roberts istorijos prasilenkia su realiu gyvenimu?

9. Tyrimas: gražios moterys dažnai išteka už negražių vyrų.

Žurnale „Journal of Family Psychology“ spausdinti tyrimo rezultatai teigė, kad gražios moterys dažnai išteka už mažiau patrauklių vyrų, todėl jų santuokos laimingesnės. Pasak mokslininkų, tyrimas patvirtina stereotipą, kad moterų santuokos tikslas – geras ir ištikimas, o ne gražus, sutuoktinis.

Kodėl tyrimas kvailas? O žmonija visą laiką manė, kad gražuolės išteka tik už gražuolių…

10. Tyrimas: vyriška sėkla mažina depresiją. 2002 m. kontraversiškas tyrimas atrado, kad tos studentės, kurios nesisaugodamos mylėjosi su vyrais, tapo laimingesnės ir rečiau sirgdavo depresija.

Kodėl tyrimas kvailas? Tyrimas tiesiog įrodė, kad seksas daro žmones laimingesniais. Nenuostabu. Įdomu ar neplanuoto nėštumo efektas toks pats?

Comments are closed.