10 faktų apie vyrus, kuriuos turėtų žinoti kiekviena moteris (II dalis)

Ar žinote, kad su amžiumi vyrai ima mažiau konkuruoti vieni su kitais ir kad tėčio šiek tiek grūbus ir spontaniškas bendravimas su vaikais daro teigiamą įtaką jų mokymosi rezultatams ir padeda paruošti juos realiam gyvenimui.

6. Vyrai pripažįsta tik aiškią vadovavimo sistemą. Kintanti ir nestabili vadovaujančių asmenų hierarchija nervina vyrus, ir nesvarbu, ar kalbame apie vadovavimą šeimoje, ar darbe. Pavyzdžiui, darbe vyrui turi būti aišku, kas yra jo vadovas ir koks yra jo kelias karjeros link. Šeimoje vyras turi aiškiai žinoti, kokiais klausimais jo žodis yra lemiamas, kokiais – žmonos. Chaosas vyrui sukelia stresą.

7. Su amžiumi vyrai ima mažiau konkuruoti vieni su kitais. Jau berniukai ima konkuruoti vieni su kitais, nevengia peštynių. Suaugę vyrai taip pat mėgsta konkuruoti ir, žinoma, laimėti. Tačiau tyrimai rodo, kad vyresni vyrai nebėra tokie ambicingi ir stengiasi nebe dėl asmeninės sėkmės, o labiau rūpinasi bendruomenės ar santykių interesais. Tai gali būti susiję su tuo, kad vyrams senstant mažėja testosterono koncentracija vyro organizme.

8. Vyrai ypatingai ruošiasi tėvystės džiaugsmams. Šį kartą kalbame ne apie psichologinį pasiruošimą. Kai kurie tyrimai rodo, kad testosterono koncentracija vyro organizme sumažėja ne tik senstant, bet ir keletą mėnesių prieš jam tampant tėvu. Taigi šiuo laikotarpiu vyrai taip pat ima mažiau konkuruoti ir daugiau stengtis dėl šeimos ar bendruomenės interesų. Kai kurie mokslininkai mano, kad taip nutinka dėl to, kad nėščia moteris skleidžia tam tikrus feromonus, kas ir skatina testosterono koncentracijos mažėjimą vyro organizme.

9. Vyrų bendravimas su savo vaikais padeda jiems užaugti laimingesniems. Na, turbūt dėl šio fakto niekas nesiginčytų. Tačiau įdomu tai, kad vyras su vaikais turi bendrauti savaip, tėviškai, kad būtų pasiekti geriausi auklėjimo rezultatai. Moterys dažnai piktinasi, kad vyrai yra neatsargūs, kai žaidžia su vaikais, kad per smarkiai įsiūbuoja sūpynes, kai juos supa, ir dėl kitų dalykų. Tačiau kai kurie tyrimai parodė, kad tėčio vyriškas, šiek tiek grūbus ir spontaniškas bendravimas su vaikais daro teigiamą įtaką jų mokymosi rezultatams ir padeda paruošti juos realiam gyvenimui. Tėčiai sugeba įkvėpti vaiku ir išmoko juos kovoti už savo vietą po saulę.

10. Didžioji dauguma vyrų, kaip ir moterų, siekia sukurti jaukų namų lizdelį. Na, galite su tuo ir nesutikti. Tačiau nedidelis JAV mokslininkų tyrimas atskleidė, kad daugiausia neištikimi yra vyrai iki 30 metų. Daugiau nei pusė vyresnių vyrų pirmiausia rūpinasi savo šeima ir siekia ilgalaikių bei harmoningų santykių.