10 didžiausių klaidų santuokoje

Skirkite kelias minutes ir peržvelkite šį 10 didžiausių klaidų santuokoje sąrašą. Venkite šių klaidų ir jūsų santuoka bus laiminga.

1. Pagarbos trūkumas.

Gerbkite partnerio sprendimus. Niekada apie mylimą žmogų nekalbėkite už jo nugaros. Stenkitės jį palaikyti, suprasti ir vertinti.

2. Nemokėjimas išklausyti.

Kai sutuoktinis bando su jumis pasikalbėti, negalite atitraukti dėmesio nuo kompiuterio ar televizoriaus. Kai kalbatės, nežiūrite į akis ir nesidomite, kas jums sakoma. Tai didelė klaida santuokoje. Stenkitės ne tik išklausyti, bet ir išsakyti savo jausmus. Negalite tikėtis, kad partneris perpras jūsų mintis.

3. Seksualinio intymumo trūkumas.

Neapgaudinėkite savęs ir partnerio: seksualinio intymumo trūkumas kenkia jūsų santykiams. Jei reikia, nebijokite kreiptis į specialistus. Ieškokite išeičių ir atvirai apie seksualinio problemas kalbėkitės su parneriu.

4. Noras būti teisia ar teisiu.

Dauguma konfliktų šeimoje kyla, nes partneriai nori įrodyti savo tiesą, tačiau jūsų tikslas ne būti teisiu, o rasti kompromisą.

5. Žodžiai nesutampa su veiksmais.

Kai partnerio žodžiai nesutampa su veiksmais, jaučiame didelį nusivylimą. Mums sunku gerbti jo nuomonę ir pasitikėti jo žodžiais. Pasitikėjimas labai svarbus nuoširdiems ir atviriems santykiams.

6. Skausmingi žodžiai.

Kartais partneriai susipykę ar tiesiog erzindami vienas kitą pasako nemalonių, įskaudinančių žodžių. Toks elgesys turėtų būti netoleruojamas. Jie kenkia pasitikėjimui ir palieka nuoskaudų.

7. Nenuoširdumas.

Šeimoje negalime meluoti ir geriau neturėti jokių paslapčių. Net nepastebėsite, kaip melas atitolins jus nuo partnerio, o išaiškėjusi apgavystė sugriaus pasitikėjimą.

8. Priekaištavimas.

Nuolatinis priekaištavimas dėl tvarkos ir kitų smulkmenų gali sugriauti santykius ir įplieksti pykčius. Tačiau buitinės smulkmenos nėra pakankama priežastis gadinti gerus santykius su partneriu. Stenkitės per dažnai nepriekaištauti, o dėl erzinančių smulkmenų pasistenkite susitarti draugiškai.

9. Savanaudiškumas.

Galbūt leidžiate dideles pinigų sumas savo įgeidžiams patenkinti arba linksminatės su draugais, kai jūsų partneris trokšta ramybės. Jei norite gerų santykių šeimoje turite nuolatos galvoti apie judviejų norus ir rasti išeitis, kuri tenkintų ir jus ir jūsų partnerį.

10. Pykčio priepuoliai.

Poroms reikia išmokti konfliktus spręsti taikiai. Šaukimas, daiktų mėtymas ir panašus elgesys palieka nuoskaudų, išgąsdina partnerį ir vaikus. Jei jaučiate pyktį, išeikite pasivaikščioti, imkitės kokios nors veiklos ir problemą spręskite pykčiui atlėgus.